dimecres, 22 de gener del 2014

RESUM PRIMER TRIMESTRE




RESUM PRIMER TRIMESTRE

Ja som al segon trimestre, però abans volem fer un resum de tot el que vam fer els últims dies del primer trimestre.


  • Sortida a Can Coll 

El dia 27 de Novembre els alumnes de Cicle superior vam anar a visitar la masia de Can Coll de Cerdanyola. Allà vam realitzar una activitat anomenada " Aproximació al món rural" que tenia el propòsit de fer-nos posar a la pell d'un pagès durant tot un dia. En Joan i en Miquel, els nostres monitors, ens van encomanar unes tasques que no eren preparades expressament sinó que eren realment les que calia fer aquell dia a la masia. 

Per a ser més eficients vam haver de repartir tasques. Uns van netejar els corrals dels animals, altres van fer les olles als olivers i hi van posar els adobs del femer, un altre grup va fer el compostatge i un altre grup va anar a embotellar el vi. Després alguns van netejar les estances dels pollets, altres van fer la farina per a les ovelles, mentre que un altre grup anava a buscar les fulles de l'hort per a la truja.

Finalment vam anar a mirar les oques i els conills i vam descobrir que és molt difícil aconseguir atrapar a un conill oi Àlex Segura i Àlex Serrano?

Vam acabar ben cansats però vam marxar contents i en Miquel i en Joan ens van agrair la nostra col·laboració i ens van felicitar. 
Aquí teniu algunes fotografies!





































  • Dinar solidàri Marató de TV3


El dia 5 de Desembre vam assistir al dinar solidàri que va organitzar Cingle. Vam comprar un entrepà i beguda i els diners recollits van servir per col·laborar amb la causa: l'Investigació sobre les malalties neurodegeneratives. 

Va fer molt bon dia, vam dinar al Parc Vallparadís juntament amb els mestres i alumnes d'ESO i vam fer jocs tradicionals. 






  • Sortida Centre de Residus Vacarisses

El dia 10 de Desembre vam anar al Centre de Residus de Vacarisses on ens van explicar el seu funcionament i algunes mesures consells que podríem dur a terme a les nostres cases per col·laborar amb les seves accions. 

En aquest centre només hi van a abocar les deixalles del contenedor verd. Ens van explicar que la majoria de les deixalles que arriben poden ser classificades en algun dels contenedors de reciclatge però que molta gent no ho fa perquè és més còmode llençar-ho tot junt. 

Quan la deixalla està tractada s'aboca en una part del terreny on s'hi replanten arbres. L'aigua que obtenen de les deixalles es depura i serveix per reulitzar-la a la mateixa planta. 

Després de descobrir totes aquestes curiositats i avenços vam anar a donar una volta pel centre i vam visitar algunes parts. 

Després vam fer un joc amb imans en el que havíem d'ordenar el procés que haurien de seguir alguns productes per anar a parar en els llocs corrsponents.

Finalment ens van ensenyar com reutilitzar els obridors de les llaunes confeccionant-nos unes magnífiques pulseres de colors. 

Va ser molt interessant i vam aprendre moltes coses noves!





  • Visita del patge Ull-viu a l'escola, pessebre vivent i paradetes de Santa Llúcia. 
Per finalitzar el trimestre i preparar-nos per les celebracions de Nadal vam poder gaudir de la visita del patge Ull-viu a l'escola que va venir a recollir els nostres desitjos i ens va obsequiar amb dolços.

El dia 20 al matí vam sortir a veure les paradetes de santa Llúcia de la Plaça Vella. Després tota l'escola es va organitzar per fer el pessebre vivent que va quedar molt bonic i que els pares i mares van poder venir a veure. 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada